icon Spring til indhold
+40.000 tilfredse kunder

Artikel: IPL og Sol - Må man bruge IPL om sommeren?

IPL og Sol - Må man bruge IPL om sommeren?

For at undgå uønskede bivirkninger anbefales det at undgå intens soleksponering 1 uge før og 24 timer efter behandling med IPL hårfjerner.  Det anbefales dog at undgå intens soleksponering 2 uger før og 48 timer efter behandlingen for en sikkerheds skyld. Det betyder, at solbadning og solarie skal undgås i den periode.

Det er dog stadig tilladt at opholde sig udenfor i solen, hvis man bruger solcreme med minimum faktor 30.  Det er vigtigt at bemærke, at disse forholdsregler kun gælder for de områder på kroppen, hvor IPL-behandlingen er blevet udført eller skal udføres.

Hvorfor må man ikke få sol når man behandler med IPL?

Når din hud udsættes for solens stråler, sker der en skade i vævet.  For at beskytte huden yderligere mod solens stråler, producerer huden mere melanin, som giver huden dens mørkere farve.

Men huden har fået en mini-skade, som skal hele igen, før man kan anvende IPL på huden, da huden er ekstra sårbar.  Det er vigtigt at følge forholdsreglerne, selvom man ikke er solbrændt, da huden kan have fået skade fra soleksponering.

Kan man så ikke bruge IPL om sommeren?

Jo, det er muligt at anvende IPL-hårfjerning om sommeren, men det er vigtigt at beskytte de behandlede områder mod solens stråler ved at bruge solcreme, min. faktor 30.

Vi anbefaler dog at undgå IPL-behandling i ansigtet om sommeren, da det kan være svært at undgå solens stråler i ugen op til behandlingen.

Områder som armhuler og intimområdet er gode at behandle om sommeren, da de normalt er mindre udsatte for sollys.

IPL-behandling tager normalt et par måneder at fuldføre, så hvis du vil have silkebløde ben til sommer, er det bedst at starte på behandlingen om vinteren eller efteråret.

Hvis du har en tendens til at få en mørkere hud om sommeren, anbefaler vi at vente med behandlingen, da den øgede mængde melanin i huden kan gøre behandlingen mindre effektiv.

Hvad med selvbruner?

Når du bruger selvbruner, så aktiverer det pigmentet i overhuden på samme måde som solen gør det.  Derfor er det vigtigt at undgå at bruge selvbruner en uge før behandlingen, på samme måde som hvis du havde fået sol.  Selvbruner kan påvirke kontrasten mellem huden og hårene og dermed gøre IPL-behandlingen mindre effektiv.

Hvis du allerede har brugt selvbruner, er det en god idé at vente mindst en uge efter sidste påføring, før du starter en IPL-behandling. På den måde kan du være sikker på at opnå det bedste resultat.

Læs mere

Fordelene ved et Infrarødt Saunatæppe

Fordelene ved et Infrarødt Saunatæppe

Når hverdagens stress bliver for meget, er det vigtigt at tage et skridt tilbage og øve sig i selvpleje. En måde at gøre dette på er ved at investere i et Infrarødt Saunatæppe. Flere og flere menne...

Læs mere
Guide: Gua Sha - Din vej til naturlig pæn hud

Guide: Gua Sha - Din vej til naturlig pæn hud

Velkommen til en verden af naturlig skønhed og velvære. Her vil vi dykke ned i det fascinerende emne Gua Sha. En gammel kinesisk skønhedsteknik, der har vundet stor popularitet i den vestlige verd...

Læs mere
x