icon Spring til indhold
+40.000 tilfredse kunder

Træt af irriteret hud?

Slip for røde knopper efter barbering

Røde knopper kommer, når du barberer dig. Når du barberer dig, kan huden blive irriteret, og når hårene begynder at vokse tilbage, kan der danne sig røde knopper. Og de er både ubehagelige og irriterende at døje med – men der er heldigvis råd at hente.

Hvad gør man ved røde knopper efter barbering? Hvis du gerne vil vide det, så læs med her.

UNDGÅ RØDE KNOPPER EFTER BARBERING

Du kender det nok. Du føler lige, du har barberet dig, og så begynder røde knopper straks at vise sig. Du når knap nok at få tøj på igen, før de røde knopper melder deres ankomst. Sådan kan det i hvert fald føles.

Men der er gode råd at hente mod de irriterende knopper, der kommer som reaktion på hårfjerning. Det er især barbering, der kan give problemer. For selvom barbering er en fast del af hverdagen for mange, så er det altså også den hårfjerningsmetode, der kan irritere huden mest.

Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at undgå at irritere huden, så du får de røde knopper.

FEM GODE RÅD MOD RØDE KNOPPER

Der findes mange gode husråd og dyre cremer, du kan bruge, hvis du vil undgå røde knopper. Det allerbedste, du kan gøre, er helt at lade være med at barbere dig.

Men det ved vi godt, ikke er realistisk for alle. Der er nemlig mange, der ikke kan undvære barberingen. Desværre er friktionen fra barberbladet ikke altid lige skånsom mod huden. Og hvis hårstrukturen tilmed er krøllet, eller huden er sensitiv, så kan røde knopper give store gener.

Derfor får du her fem gode råd mod røde knopper.

#1

Undgå at barbere for ofte

Hvis du har tendens til røde knopper, bør du undgå at barbere for dig for ofte. Jo mere du barberer dig, jo mere irriteret bliver huden nemlig.

#2

Hvis du skal barbere dig, så gør det ordentligt

Brug altid et friskt barberblad, og skyl bladet i koldt vand efter hver barbering. På den måde undgår du, at bakterier, der kan irritere huden, hober sig op i dit barbergrej.

#3

Skyl området med koldt vand

Det er måske ikke det mest behagelige, men det kan være en god idé at skylle huden med koldt vand, efter du har barberet dig. Den kølende effekt vil reducere rødmen og dulme hudens irritation.

#4

Brug fugtighedscreme

Efter badet kan du forsigtigt duppe huden tør og putte en skånsom creme på det område, du har barberet. Det er nemlig vigtigt at sørge for, at huden ikke udtørrer, hvis du vil undgå røde knopper

#5

Giv det tid

Røde knopper burde hele af sig selv, og mens de gør, bør du undgå at barbere området med de røde knopper yderligere.

Hvor kan man få røde knopper efter barbering?

Hvordan fjerner man røde knopper efter barbering?

Der er desværre ikke noget quick-fix til at fjerne røde knopper. De kløende knopper går som oftest væk af dem selv, men der er heldigvis nogle ting, du kan gøre for at behandle knopperne og forebygge nye.

Vink farvel til røde knopper for evigt

Med IPL PRO permanent hårfjerner

Hvis du gerne vil slippe helt for nogensinde at skulle bekymre dig om røde knopper igen, så er der heldigvis en sidste løsning. Med permanent hårfjerning behøver du ikke tænke på at forebygge og behandle indgroede hår.

Læs mere

Sådan kommer du af med uønsket hårvækst

Sådan kommer du af med uønsket hårvækst

Har du hår, som du egentlig godt gad være fri for? Så læs med her, hvor vi kommer med vores bedste tips til at slippe af med uønsket hårvækst og erstatte det med blød og glat hud.

Læs mere
Blowout guide: Hvordan laver du blow drying af dit hår

Blowout guide: Hvordan laver du blow drying af dit hår

Med en flot blowout kan du forvandle dit hår fra kedeligt til glamourøst. Og du behøver slet ikke tage til frisøren for det. Vi guider dig til at lave den perfekte blowout derhjemme.

Læs mere
Indgroet hår – sådan forholder du dig til dem

Indgroet hår – sådan forholder du dig til dem

Et indgroet hår – eller folliculitis, som er den medicinske betegnelse – ligner typisk en knop eller bums under huden. De er irriterende og kan gøre ondt, men du kan faktisk nemt behandle dem derhj...

Læs mere
x

x