icon Spring til indhold
+40.000 tilfredse kunder

INDGROET HÅR – SÅDAN FORHOLDER DU DIG TIL DEM!

Et indgroet hår – eller folliculitis, som er den medicinske betegnelse – ligner typisk en knop eller bums under huden. De er irriterende og kan gøre ondt, men du kan faktisk nemt behandle dem derhjemme.

INDGROET HÅR: HVAD ER DET OG HVORFOR FÅR VI DEM?

Et indgroet hår opstår, når et nyt hår ikke er i stand til at bryde ud af huden og i stedet krøller sammen om sig selv inde under huden. På den måde opstår de små, irriterende bylder.

Heldigvis kan du nemt behandle indgroede hår derhjemme. Men hvis du ikke behandler dem, kan der gå infektion i hårsækkene. Læs med her, hvis du vil lære, hvordan du opdager og håndterer de drilske, indgroede hår – og lær, hvordan du slipper helt af med dem.

INDGROET HÅR - ER DET FARLIGT?

Indgroede hår er irriterende og kan gøre ondt. Og hvis der går betændelse i hårsækken, er det først der, det kan blive rigtig frustrerende. Betændte indgroede hår kan nemlig give komplikationer som:

  • Ændringer i hudtonen
  • Permanente ar
  • Hårtab
  • Ødelæggelse af hårsækkene

Men selvom indgroede hår kan være ubehagelige, er de ikke farlige. Hvis du er opmærksom og behandler i god tid, burde du være godt dækket ind. Og i langt de fleste tilfælde går problemet i sig selv i løbet af syv til ti dage ved hjælp af almindelig god hygiejne.

Indgroet hår byld - sådan fjerner du dem

Det er ikke alle indgroede hår, der går betændelse i, og de fleste indgroede hår går heldigvis væk af sig selv efter nogle dage.

Hvis håret ligger tæt på hudens overflade, kan du måske forsøge at få fat i det med en pincet – men det er vigtigt ikke at gøre det blidt og at bruge en helt ren pincet til ‘indgrebet’. Du skal altså ikke grave i huden med pincetten. Det vil bare øge risikoen for at sprede betændelse.

Indgroet hår på ben: Tips til barbering

Det bedste, du kan gøre mod indgroede hår, er at forebygge dem så godt som muligt. Når du barberer dig eller vokser, er der flere forholdsregler, som du kan inkorporere i din rutine, hvis du vil mindske risikoen for indgroede hår.

Derfor får du her seks gode råd mod indgroede hår.

#1

Vask huden grundigt før barbering for at undgå at bakterier trænger ind i hårsækkene.

#2

Udskift dit barberblad ofte og skyl det med koldt vand efter brug.

#3

Undgå sløve barberblade, som kan skade huden.

#4

Fjern håret i den retning, det gror. Hvis du gerne vil undgå indgroede hår er det altså bedst at barbere dig med hårene, ikke mod.

#5

Eksfolier huden inden barbering for at fjerne døde hudceller og forberede huden, hvilket kan resultere i en glattere og tættere barbering.

#6

Brug varmt vand og barberskum til at barbere dig og brug eventuelt en skånsom creme på området, når du er færdig

Hvis du bliver ved med at have indgroede hår i det samme område, kan du overveje andre metoder - for eksempel permanent hårfjerning.

SLIP FOR INDGROEDE HÅR – EN GANG FOR ALLE

Med IPL PRO permanent hårfjerner

Hvis du gerne vil slippe helt for nogensinde at skulle bekymre dig om indgroede hår igen, er der heldigvis en løsning.

Læs mere

Sådan kommer du af med uønsket hårvækst

Sådan kommer du af med uønsket hårvækst

Har du hår, som du egentlig godt gad være fri for? Så læs med her, hvor vi kommer med vores bedste tips til at slippe af med uønsket hårvækst og erstatte det med blød og glat hud.

Læs mere
Blowout guide: Hvordan laver du blow drying af dit hår

Blowout guide: Hvordan laver du blow drying af dit hår

Med en flot blowout kan du forvandle dit hår fra kedeligt til glamourøst. Og du behøver slet ikke tage til frisøren for det. Vi guider dig til at lave den perfekte blowout derhjemme.

Læs mere
Indgroet hår – sådan forholder du dig til dem

Indgroet hår – sådan forholder du dig til dem

Et indgroet hår – eller folliculitis, som er den medicinske betegnelse – ligner typisk en knop eller bums under huden. De er irriterende og kan gøre ondt, men du kan faktisk nemt behandle dem derhj...

Læs mere
x

x